Papa intervine in conflictul dintre SUA si Coreea de Nord

Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 08:49
2117 citiri
Papa intervine in conflictul dintre SUA si Coreea de Nord
Foto: Facebook/Papa Francisco

Papa Francisc a facut un apel la mediere internationala pentru detensionarea relatiilor dintre SUA si Coreea de Nord, avertizand ca aceasta criza risca sa se transforme intr-un razboi devastator, care va distruge "o buna parte din omenire".

Suveranul pontif a sugerat ca Norvegia este "deja dispusa sa ajute" in solutionarea crizei produse de programul nuclear al Phenianului, transmite BBC.

"Sunt atatia mediatori care isi ofera sprijinul, cum ar fi Norvegia, de exemplu", a spus Papa Francisc reporterilor care il insoteau in avion la intoarcerea din vizita in Egipt.

Papa a precizat ca situatia devine "prea fierbinte" si ca o optiune este "calea negocierilor, a solutiei diplomatice".

Comentariile sale au fost facute dupa ce Coreea de Nord a testat o noua racheta balistica, test despre care SUA si Coreea de Nord spun ca a fost un esec, racheta explodand la scurt timp de la lansare.

In 2003 au inceput negocieri menite sa solutioneze ingrijorarile provocate de programul nuclear nord-coreean, fiind implicate cele doua state coreeene, SUA, China, Japonia si Rusia, insa Phenianul s-a retras de la discutii in 2009.

Coreea de Nord ameninta din nou SUA: Vor fi sterse de pe fata PamantuluiDonald Trump: Este posibil sa ajungem la un conflict mare-mare cu Coreea de Nord. Absolut!Este iminent un razboi intre SUA si Coreea de Nord?Armata chineza e mobilizata la granita cu Coreea de Nord si e in alertaChinezii le cer americanilor sa-si ia sistemul antiracheta din Coreea de Sud. E cam aceeasi suparare ca a rusilor pe DeveseluTensiuni intre Washington si Seul? Trump a cerut Coreei de Sud sa plateasca pentru scutul antiracheta american. A fost refuzat ...citeste mai departe despre "Papa intervine in conflictul dintre SUA si Coreea de Nord" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#papa Francisc SUA Coreea de Nord , #Stiri International