Paradoxul britanic: Nu vor romani la munca, dar le place cand scade somajul

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 14:27
1185 citiri
Paradoxul britanic: Nu vor romani la munca, dar le place cand scade somajul
Foto: Express

Oficiul National de Statistica al Marii Britanii a informat ca, in ultimul trimestru al anului 2014, numarul romanilor si bulgarilor sositi la lucru in Regatul Unit a crescut de la 22.000, cati au fost inregistrati in aceeasi perioada a anului precedent, la 172.000 de persoane.

Faptul se datoreaza ridicarii unor restrictii, care au favorizat migrarea incepand cu 1 ianuarie 2014, in ciuda numeroaselor obiectii ridicate impotriva acestei idei, indeosebi datorita unor initiative locale, noteaza publicatia britanica Express.

Expertii apreciaza ca in urmatorii sapte ani, numarul migrantilor din respectivele doua tari membre ale UE ar putea creste cu 350.000 de persoane.

Statisticile economice demonstreaza ca munca migrantilor se reflecta pozitiv in economia tarii, 70% din cresterea fortei de munca in anul trecut la nivel national provenind de la muncitorii migranti ai UE.

Este un bun raspuns la acea adevarata cruciada condusa anul trecut de catre un ziar occidental, pentru ...citeste mai departe despre "Paradoxul britanic: Nu vor romani la munca, dar le place cand scade somajul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani munca Anglia, #somaj scazut Marea Britanie, #migranti munca UK , #Stiri International