Paradoxul Germaniei: AfD va avea o proportie mai mare de parlamentari de origine imigranta ca partidul lui Merkel

Sambata, 30 Septembrie 2017, ora 13:12
1069 citiri
Paradoxul Germaniei: AfD va avea o proportie mai mare de parlamentari de origine imigranta ca partidul lui Merkel
Foto: AfD

Formatiunea antiimigranti Alternativa pentru Germania (AfD) va avea, din punct de vedere proportional, mai multi alesi de origine imigranta in Parlament decat conservatorii cancelarului Angela Merkel.

AfD, care intra in Parlament pentru prima data, dupa ce a obtinut 12,6% din voturi la alegerile de duminica, a criticat dur decizia lui Merkel de a primi 1,3 milioane de migranti, majoritatea musulmani, si sustine ca islamul nu are ce cauta in Germania, relateaza Reuters.

Cu toate acestea, 7,5% dintre cei 93 de parlamentari AfD sunt de origine imigranta, fata de numai 2,5% in cazul conservatorilor, arata un studiu realizat de Mediendienst Integration, un portal care strange date despre imigratie si azil.

Mai exact, atat AfD, cat si conservatorii vor avea cate sapte alesi din familii de imigranti.

"In mod ironic, intrand in Parlament, AfD-ul antiimigranti a contribuit la cresterea numarului de deputati cu origini imigrante", a explicat Jannis Panagiotidis de la Universitatea Osnabrueck.

Aproximativ 22,5% dintre cei 82 de milioane de locuitori ai Germaniei au origini imigrante, ceea ce inseamna ca fie nu aveau cetatenie germana la nastere, ori cel putin unul dintre parinti nu s-a nascut cu cetatenie germana.

Uniunea Crestin Democrata (CDU, conservatori) a lui Merkel si formatiunea bavareza aliata, CSU, au obtinut o victorie in urma alegerilor parlamentare de duminica. Cu 246 de mandate in camera inferioara a Parlamentului, ei ar urma sa incerce sa construiasca o coalitie cu Democratii Liberi (liberali) si Verzii.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, nationalist si antiimigratie) a devenit a treia cea mai importanta fomatiune politica din tara.

In total, legislativul cu 709 membri va avea 57 de membri de origine imigranta, cu 20 mai mult decat cel actual.

Citeste si Mare alunecare spre dreapta in GermaniaPresa germana, sub socul alegerilor legislative: O palma pentru Merkel, deruta pentru SchulzEveniment extrem de rar in Germania: Volkswagen, Siemens si Daimler au emis o declaratie politica dupa alegeriMacron, noua Germanie, Europa si romanii ...citeste mai departe despre "Paradoxul Germaniei: AfD va avea o proportie mai mare de parlamentari de origine imigranta ca partidul lui Merkel" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imigranti Parlament Germania AfD , #Stiri International