Romanii au pareri impartite despre scutul de la Deveselu: Unii se simt protejati, altii o tinta a Rusiei

Miercuri, 06 Iulie 2016, ora 23:43
839 citiri
Romanii au pareri impartite despre scutul de la Deveselu: Unii se simt protejati, altii o tinta a Rusiei
Foto: Ziare.com

Oficialii NATO si cei americani au transmis de mai multe ori in ultimele luni ca scutul antiracheta de la Deveselu nu este indreptat impotriva Rusiei. In randul romanilor de rand, insa, parerile sunt impartite: in timp ce unii se simt protejati, altii se simt tinte ale Rusiei, scriu jurnalistii straini.

La circa doua saptamani dupa ce scutul de la Deveselu a fost inaugurat, presedintele rus Vladimir Putin a spus ca Romania se afla acum in raza de actiune a rachetelor ruse.

Marian Zulean, profesor de politici publice, politica de securitate nationala si sociologie militara al Universitatii Bucuresti si fost angajat al Ministerului Apararii, este de parere ca scutul nu sporeste riscurile pentru Romania: "Oricum suntem o tinta. Putin doar foloseste retorica, dar nu exista o sporire a amenintarii. Pericolul era acolo oricum", precizeaza Zulean, citat de Christian Science Monitor.

"Rusia are mostenirea de la Petru cel Mare, trebuie sa cucereasca toate teritoriile care ii usureaza ...citeste mai departe despre "Romanii au pareri impartite despre scutul de la Deveselu: Unii se simt protejati, altii o tinta a Rusiei" pe Ziare.com

#romani scut NATO Deveselu, #romani tinta Rusia Deveselu , #Stiri International