Parlamentarii britanici au hotarat ca ei vor avea ultimul cuvant in discutiile cu UE, nu guvernul Theresa May

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 02:38
745 citiri
Parlamentarii britanici au hotarat ca ei vor avea ultimul cuvant in discutiile cu UE, nu guvernul Theresa May
Foto: Facebook/ Theresa May

Camera Comunelor din Parlamentul britanic a adoptat, miercuri seara, un amendament referitor la procedura de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana, mai multi deputati conservatori votand impotriva Guvernului Theresa May.

Camera Comunelor a aprobat cu 309 voturi pentru si 305 impotriva un amendament prin care stabileste ca Parlamentul trebuie sa adopte propriul proiect al acordului final prin care Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana (Brexit).

Decizia a fost posibila in contextul in care unii deputati ai Partidului Conservator au votat impotriva propriului Guvern.

Premierul Theresa May a obtinut progrese suficiente in negocierile pe tema Brexit, iar liderii europeni ar urma sa aprobe joi ori vineri trecerea discutiilor la viitoarele relatii bilaterale.

Decizia Camerei Comunelor este prima infrangere pe plan intern pentru Guvernul Theresa May in procedura privind scoaterea Marii Britanii din UE si risca sa afecteze eforturile de ajungere la un acord intre Londra si Bruxelles.

Practic, prin acest vot, Camera Comunelor are acum garantia ca orice acord privind termenii iesirii din UE obtinut de Guvernul Theresa May va trebui aprobat de Parlament inainte de a intra in vigoare.

"In seara aceasta, Parlamentul a preluat controlul asupra procesului de retragere din Uniunea Europeana", a transmis dupa vot deputatul conservator Nicky Morgan, unul dintre cei care au facilitat aceasta decizie.

Prima faza a negocierilor pe Brexit s-a incheiat. Care sunt concluziile ...citeste mai departe despre "Parlamentarii britanici au hotarat ca ei vor avea ultimul cuvant in discutiile cu UE, nu guvernul Theresa May" pe Ziare.com

#negocieri Brexit , #Stiri International