Catalonia si-a proclamat independenta fata de Spania

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 16:47
1431 citiri
Catalonia si-a proclamat independenta fata de Spania
Foto: CC0 Creative Commons

Parlamentul Cataloniei a aprobat vineri, prin vot secret, proclamarea independentei regiunii fata de Spania si constituirea unei republici.

In replica, Senatul de la Madrid este asteptat sa voteze suspendarea autonomiei Cataloniei.

Locuitorii Cataloniei s-au pronuntat pe 1 octombrie in favoarea independentei regiunii fata de Spania, intr-un referendum considerat neconstitutional de Guvernul Spaniei si de Uniunea Europeana.

Referendumul a declansat insa din partea autoritatilor spaniole violente inimaginabile intr-o tara democratica europeana din secolul actual.

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a lansat un apel la calm si a avertizat ca statul spaniol va restabili rapid ordinea constitutionala in Catalonia.

"Lansez un apel la calm. Principiile statului de drept vor fi restabilite rapid" in Catalonia, a declarat Mariano Rajoy, citat de cotidianul El Pais.

Surse citate de publicatiile La Vanguardia, El Mundo si El Pais anunta ca Parlamentul de la Barcelona a aprobat cu 70 de voturi pentru, 10 impotriva si doua abtineri rezolutia care prevede initierea procedurilor de proclamare a independentei Cataloniei fata de Spania si crearea unei republici independente.

Citeste mai departe despre "LIVE Catalonia si-a proclamat independenta fata de Spania" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Catalonia independenta Spania proclamata , #Stiri International