Parlamentul European a aprobat bugetul pentru 2016: Sume maxime pentru migratie si refugiati

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 23:02
1041 citiri
Parlamentul European a aprobat bugetul pentru 2016: Sume maxime pentru migratie si refugiati
Foto: Ziare.com

Parlamentul European a adoptat, miercuri la Strasbourg, bugetul UE pe 2016 si a stabilit sumele maxime posibile pentru migratie si refugiati, cerand statelor membre sa aloce suma suplimentara de 2,3 miliarde de euro pentru fondurile de ajutor pentru Africa si Siria.

Parlamentul a adoptat bugetul cu 516 voturi "pentru", 179 voturi "impotriva" si 8 abtineri, stabilind angajamentele la 155 miliarde euro, iar platile la 143,9 miliarde euro.

Norvegia creste impozitele ca sa intretina refugiatii: Suma uriasa alocata pentru imigranti

PE a stabilit ca toate resursele disponibile din cadrul financiar multianual al UE vor fi completate astfel incat sa poata face fata crizei curente a refugiatilor si migratiei, care trebuie abordata atat in statele membre, cat si in tarile apropiate conflictelor de care fug migrantii.

Acordul cuprinde 1,6 miliarde euro suplimentar fata de propunerea initiala a Comisiei, indeplinind majoritatea cerintelor Parlamentului, potrivit unui comunicat de presa ...citeste mai departe despre "Parlamentul European a aprobat bugetul pentru 2016: Sume maxime pentru migratie si refugiati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget UE 2016, #bani migratie refugiati, #Parlament European bani refugiati , #Stiri International