Parlamentul European a aprobat infiintarea Parchetului European

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 14:42
936 citiri
Parlamentul European a aprobat infiintarea Parchetului European
Foto: Arhiva Ziare.com

Majoritatea membrilor Parlamentului European au aprobat infiintarea Parchetului European, institutie care va asigura o mai buna protectie a fondurilor europene, a anuntat Comisia Europeana.

"Noul Parchet European (...) se va asigura ca infractorii sunt adusi in fata justitiei, iar banii cheltuiti in mod necorespunzator vor fi recuperati mult mai rapid", se afirma intr-un comunicat postat pe site-ul Comisiei Europene.

Bruxelles-ul a precizat ca "organismele existente ale UE, cum ar fi Oficiul de Lupta Antifrauda al UE -OLAF - nu pot efectua urmariri penale in statele membre, ci trebuie sa predea dosarele organismelor nationale".

In comunicat se mai afirma ca Parchetul European are competente in materie de infractiuni impotriva intereselor financiare ale UE, insa este posibil sa i se incredinteze si "urmarirea penala a infractiunilor teroriste transfrontaliere".

Comisia Europeana ar urma ca anul urmator sa stabileasca pasii urmatori catre o viitoare extindere a atributiilor noului Parchet European.

In cadrul Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne (JAI) din luna iunie, 20 de state UE, inclusiv Romania, au convenit asupra unei abordari generale a regulamentului pentru noul Parchet European.

Dupa aprobarea de catre Parlamentul European, regulamentul urmeaza sa fie adoptat de JAI in sedinta din data de 12 octombrie. ...citeste mai departe despre "Parlamentul European a aprobat infiintarea Parchetului European" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#infiintare Parchet european , #Stiri International