Parlamentul European a votat pentru inghetarea negocierilor de aderare a Turciei la UE

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 17:55
1452 citiri
Parlamentul European a votat pentru inghetarea negocierilor de aderare a Turciei la UE
Foto: Facebook/Recep Tayyip Erdogan

Parlamentul European (PE) a votat, joi, pentru inghetarea temporara a negocierilor de aderare a Turciei la UE.

479 de europarlamentari au votat "pentru" acesta motiune, 37 "impotriva", iar 107 s-au abtinut, informeaza The Independent.

Votul nu are repercusiuni asupra negocierilor, insa trimite un semnal puternic Turciei si exercita presiuni importante asupra Comisiei Europene (CE), care poarta negocierile. Votul de joi de la Strasbourg reprezinta un raspuns la ceea ce se intampla la Ankara de la tentativa esuata de lovitura de stat din iulie, scrie presa straina.

Peste 40.000 de oameni au fost inchisi de la tentativa de lovitura de stat din Turcia, din vara, iar 100.000 de angajati din sectorul public au fost dati afara, multi dintre ei fiind profesori de scoli si universitati.

Acesta inghetare a negocierilor este criticata de unele voci, care spun ca presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, nu va face decat sa oblige tara sa suporte si alte incalcari ale drepturilor ...citeste mai departe despre "Parlamentul European a votat pentru inghetarea negocierilor de aderare a Turciei la UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#negocieri Turcia UE inghetate, #negocieri Turcia UE vot Parlamentul European, #negocieri Turcia UE suspendate , #Stiri International