Parlamentul European: Moldova, Georgia, Ucraina sa continue reformele si Rusia sa plece

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 17:18
1202 citiri
Parlamentul European: Moldova, Georgia, Ucraina sa continue reformele si Rusia sa plece
Foto: Arhiva Ziare.com

Rusia trebuie "sa inceteze sa se amestece, direct sau indirect, in conflictele din Georgia, Republica Moldova si Ucraina si sa nu mai interfereze cu aspiratiile lor europene", se arata in raportul privind progresele reformelor in aceste tari, votat joi de Parlamentul European.

Raportul a fost redactat la un an dupa ratificarea acordurilor de asociere si de liber schimb semnate de aceste state cu UE. In acest document, eurodeputatii subliniaza reformele ramase pentru fiecare stat si "iau act" de referendumul din 6 aprilie din Olanda privind acordul UE-Ucraina, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania.

"In rezolutia care saluta progresele Georgiei, Moldovei si Ucrainei pe 'calea lor pentru o integrare politica si economica mai mare cu Uniunea Europeana', deputatii cer Rusiei sa inceteze implicarea directa si indirecta in conflictele din teritorii, inclusiv ocuparea Crimeei.

Ei subliniaza ca exporturile Georgiei catre ...citeste mai departe despre "Parlamentul European: Moldova, Georgia, Ucraina sa continue reformele si Rusia sa plece" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#raport Parlamentul European Rusia Moldova, #acord asociere Moldova UE , #Stiri International