Paul Manafort avea trei pasapoarte si legaturi cu oligarhi rusi si ucraineni

Joi, 02 Noiembrie 2017, ora 09:14
920 citiri

Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, pus sub acuzare pentru mai multe fapte, intre care conspiratie impotriva SUA si spalare de bani, avea trei pasapoarte americane, bunuri de milioane de dolari si avea conexiuni cu oligarhi rusi si ucraineni, potrivit documentelor inaintate de procurorii federali Tribunalului Districtului Columbia (DC).

Manafort si Rick Gates, asociatul sau in afaceri si adjunctul sau in campania electorala, prezinta risc semnificativ de a fugi din cauza gravitatii acuzatiilor care li se aduc, a dovezilor puternice in sprijinul vinovatiei lor, a averii si a "istoriei lor de comportament inselator", sustin procurorii federali, citati de Reuters.

"Ambii inculpati au legaturi substantiale in strainatate, inclusiv in Ucraina, unde amandoi au petrecut un timp si au servit ca agenti ai guvernului" ucrainean, iar "atat Manafort, cat si Gates au conexiuni cu oligarhi ucrainieni si rusi, care le-au furnizat milioane de dolari", se arata in memo-ul redactat de guvern cu privire la conditiile punerii lor in libertate.

Cei doi si-au pledat luni nevinovatia la cele 12 capete de acuzare, printre care spalare de bani si activitati nedeclarate de lobby si consultanta in favoarea fostului presedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici.

Acuzatiile sunt primele care au rezultat din ancheta fostului director al FBI, actual procurorul special al Departamentului Justitiei, Rober Mueller, numit in 2016 in acest post pentru a investiga presupusa ingerinta a Rusiei in campania prezidentiala din SUA din 2016, al carei scop ar fi fost inclinarea balantei in favoarea lui Trump.

Acuzatiile, care se refera la fapte din intervalul 2006-2017, nu au legatura cu activitatile din campania prezidentiala, dar dezvaluie legaturile apropiate ale celor doi cu Rusia si se suprapun partial cu perioada in care acestia au lucrat pentru Trump.

Ei se afla acum in arest la domiciliu si le-au fost retinute pasapoartele, justitia stabilind o cautiune de 10 milioane de dolari pentru Manafort si una de 5 milioane de dolari pentru Gates.

Paul Manafort a lucrat mult timp pentru republicani inainte de a se indrepta spre consultanta politica externa.

Potrivit aceluiasi memo, Paul Manafort a depus 10 cereri de pasaport in ultimul deceniu si in prezent detine trei astfel de documente. Bunurile financiare ale lui Manafort sunt substantiale, dar dificil de cuantificat, cifrele din cererile de credite si alte documente financiare prezentate de el i ...citeste mai departe despre "Paul Manafort avea trei pasapoarte si legaturi cu oligarhi rusi si ucraineni" pe Ziare.com

#Paul Manafort pasapoarte, #Paul Manafort ancheta, #Paul Manafort legaturi rusi , #Stiri International