Pe cand un parteneriat cu adevarat strategic intre Romania si Polonia?

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 05:15
918 citiri
Pe cand un parteneriat cu adevarat strategic intre Romania si Polonia?

La inceputul lunii noiembrie, Bucurestiul a gazduit un summit regional al NATO care a reunit oficiali de rang inalt din noua state din Europa Centrala si de Est.

Intalnirea, organizata la initiativa Romaniei si Poloniei, si-a propus sa arate faptul ca statele din flancul estic al NATO sunt hotarate sa joace un rol important in cadrul structurilor aliantei nord-atlantice, cu atat mai mult cu cat situatia geopolitica din regiune sta pe nisipuri miscatoare.

Mini-summit-ul NATO de la Bucuresti nu s-a bucurat de expunerea mediatica pe care cred ca ar fi meritat-o, mai ales din perspectiva cooperarii romano-poloneze, insa acest lucru este absolut de inteles, dat fiind evenimentul tragic petrecut la clubul Colectiv, urmat de amplele demonstratii de strada si caderea Guvernului Ponta.

Sper insa ca, atunci cand lucrurile vor intra pe un nou fagas, tema cooperarii romano-poloneze sa reintre in vizorul opiniei publice pentru ca este una importanta.

Starea Parteneriatului strategic ...citeste mai departe despre "Pe cand un parteneriat cu adevarat strategic intre Romania si Polonia?" pe Ziare.com

#parteneriat strategic Romania Polonia, #Romania Polonia NATO , #Stiri International