Pe ce a "spart" printul Bruneiului 14,8 mld dolari

Joi, 09 Iunie 2011, ora 09:52
2799 citiri
Pe ce a "spart" printul Bruneiului 14,8 mld dolari

Jefri Bolkiah, fratele Sultanului din Brunei, a dus o viata luxoasa pana in momentul in care conturile i-au fost inghetate si posesiunile, vandute.

De fapt, potrivit Vanity Fair, este probabil omul cu cea mai mare pasiune pentru cumparaturi din toata lumea, ajungand la cheltuieli lunare de 50 de milioane de dolari.

"Povestea" printului Jefri a luat sfarsit atunci cand, in timp ce supraveghea activitatea unui fond de investitii guvernamental, a "imprumutat" 14,8 miliarde de dolari pentru propriile placeri.

Iata pe ce a reusit sa-i cheltuiasca, potrivit Business Insider.

In primul rand, si-a construit o colectie de masini. Aceasta cuprindea peste 2.300 de modele, cele mai multe fiind Bentley, Ferrari sau Rolls Royce.

Nu putea sa-i lipseasca transportul aerian personal. De aceea, si-a cumparat 8 avioane si un elicopter.

La un moment dat, a fost fortat sa predea cinci diamante, in valoare de 200 de milioane, catre Agentia de Investitii a Bruneiului.

Un iubitor al frumosului, printul Jefri Bolkiah i-a daruit uneia dintre sotiile sale un colier pe care aceasta l-a scos mai tarziu la licitatie, primind pe el 100.000 de dolari.

De asemenea, a detinut si o colectie de hoteluri de 5 stele, printre care New York Palace sau Hotel Bel-Air din Los Angeles.

Cand a implinit varsta de 50 de ani, Michael Jackson a fost invitat sa cante la ziua acestuia.

In schimbul a 17 milioane de dolari, superstar-ul a facut spectacol pe un stadion construit special pentru eveniment.

Printul Bruneiului nu s-a dat niciodata in laturi de la achizitii interesante.

Cand s-a indragostit de Playboy Club din Londra, l-a cumparat cu 34 milioane de dolari, de patru ori mai mult decat pretul pietei.

Nici sportul nu a fost ignorat. A platit 1,5 milioane de dolari petru un antrenor de badminton.

Si pentru ca fiul sau era pasionat de fotbal american, a platit doi jucatori profesionisti sa vina sa-l invete cateva trucuri cu mingea ovala.

Suma primita de cei doi sportivi era una de 7 cifre.

#bentley, #bogatie, #ferrari, #lux, #print brunei, #sultan , #Stiri International