Pe ce se bazeaza ratingul "AAA" al SUA?

Miercuri, 03 August 2011, ora 00:27
1082 citiri
Pe ce se bazeaza ratingul "AAA" al SUA?

Fundamentele care sustin ratingul "AAA" al Statelor Unite raman solide, insa administratia trebuie sa faca alegeri dure in privinta taxelor si cheltuielilor, pentru a reduce datoriile la un nivel mai sigur pe termen mediu, a anuntat, marti, Fitch, potrivit Mediafax.

Congresul american a aprobat un plan care permite majorarea plafonului de indatorare al SUA, in prezent la 14.300 de miliarde de dolari, cu 2.100-2.400 de miliarde de dolari in trei trepte succesive.

Noua limita de indatorare este considerata suficient de ridicata pentru a acoperi necesarul de imprumuturi al statului pana in 2013. Totodata, programul prevede si reduceri de cheltuieli de circa 2.400 de miliarde de dolari pe o perioada de zece ani.

"Majorarea plafonului de indatorare si acordul asupra planului pentru reducerea cheltuielilor sustin opinia Fitch ca, in pofida intensitatii discursului politic de la Washington, exista vointa si capacitatea politica de a lua masurile necesare.

In opinia Fitch, acordul este un prim pas important, dar nu si sfarsitul, unui proces de a ajunge la un plan pentru reducerea deficitului bugetar la un nivel care asa asigure ratingul «AAA» al SUA pe termen mediu", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

In baza trendurilor actuale, Fitch estimeaza ca datoria SUA a autoritatilor locale si statale va ajunge la 100% din PIB pana la sfarsitul anului urmator si va continua sa urce pe termen mediu, perspectiva inadecvata ratingului "AAA".

Ftch se asteapta sa incheie un proces de evaluare a ratingului SUA pana la sfarsitul lunii august. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fitch, #rating sua, #ridicare plafon indatorare, #sua , #Stiri International