PE discuta incepand de maine inghetarea platilor UE catre statele membre care intervin in instante sau care nu iau masuri impotriva fraudei si a coruptiei

Duminica, 13 Ianuarie 2019, ora 16:25
1403 citiri
PE discuta incepand de maine inghetarea platilor UE catre statele membre care intervin in instante sau care nu iau masuri impotriva fraudei si a coruptiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Prioritatile Presedintiei Romaniei a Consiliului UE si evaluarea rezultatelor presedintiei austriece din ultimele sase luni, precum si regulile de inghetare a platilor UE catre statele membre care intervin in instantele judecatoresti sau care nu iau masuri impotriva fraudei si a coruptiei, se afla pe agenda primei sesiuni plenare a Parlamentului European (PE) ce va avea loc in perioada 14-17 ianuarie la Strasbourg.

Eurodeputatii vor discuta marti cu premierul roman Viorica Dancila despre prioritatile presedintiei Romaniei a Consiliului UE - axate pe coeziune si valori comune, siguranta si consolidarea Europei ca actor global - in cadrul unei dezbateri care va incepe la 16:00 ora Romaniei.

In aceeasi zi, de la 11:30 ora Romaniei, va avea loc o dezbatere cu cancelarul austriac Sebastian Kurz, in cadrul careia europarlamentarii si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vor evalua realizarile presedintiei Consiliului UE in ultimele sase luni si vor discuta despre progresele inregistrate in negocierile bugetare pe termen lung.

Marti este prevazuta, de la 18:00 ora Romaniei, si o conferinta de presa comuna sustinuta de presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, si premierul Romaniei, Viorica Dancila.

Miercuri, eurodeputatii vor avea un schimb de pareri despre viitorul Europei cu premierul spaniol Pedro Sanchez si seful executivului comunitar Jean-Claude Juncker. In aceeasi zi, legislativul comunitar va dezbate asupra situatiei la zi a procesului de iesire a Marii Britanii din UE, la o zi dupa votul Camerei Comunelor de pe 15 ianuarie privind acordul de Brexit convenit de premierul Theresa May cu liderii UE.

In prima sesiune plenara a anului, PE va gazdui si o ceremonie care va marca implinirea a 20 de ani de existenta a monedei euro, in cadrul careia vor sustine discursuri, printre altii, Antonio Tajani, Jean-Claude Juncker si Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene. De asemenea, la sediul PE din Strasbourg va fi prezentata cu acest prilej o expozitie despre euro.

Inghetarea platilor UE

Un punct important pe agenda PE in aceasta sesiune este si dezbaterea, miercuri, urmata de un vot in plen joi, a regulilor de inghetare a platilor UE catre tarile membre care pun in pericol statul de drept, prin actiuni precum interventia in instantele judecatoresti sau lipsa masurilor impotriva fraudei si a coruptiei.

In cazul in care Comisia Europeana stabileste ca "deficientele generalizate in ceea ce priveste statul ...citeste mai departe despre "PE discuta incepand de maine inghetarea platilor UE catre statele membre care intervin in instante sau care nu iau masuri impotriva fraudei si a coruptiei" pe Ziare.com

#sesiune plenara PE, #inghetare bani tari UE, #PE inghetare bani coruptie frauda , #Stiri International