Pe strazile din Chisinau circula autobuze noi... fabricate in Romania

Duminica, 17 Septembrie 2017, ora 10:40
1319 citiri
Pe strazile din Chisinau circula autobuze noi... fabricate in Romania
Foto: Euro Bus Diamond

Chisinaul se mandreste cu autobuze noi, moderne si performante pentru transportul in comun... care sunt fabricate in Romania. Asta in conditiile in care parcul auto din Bucuresti trebuie reinnoit ca sa evitam situatiile in care autovehiculele iau foc in timpul mersului.

Unimedia a publicat cateva fotografii cu acestea.

Din imagini se observa ca autobuzele sunt inscriptionate cu mesajul "Produs in Romania". Ele au fost vazute pe ruta care trece prin centrul capitalei moldovene.

Municipalitatea, lasata fara conducere dupa suspendarea din functie a primarului Dorin Chirtoaca din cauza problemelor penale, nu a dat inca detalii despre cate asemenea vehicule sunt in circulatie sau daca este vorba doar de o proba.

Potrivit Digi 24, autobuzele sunt produse de compania Euro Bus Diamond, cu sediul in judetul Ilfov, care a inceput productia in 2014.

Potrivit descrierii de pe site, modelul City Bus Diamond, vazut pe strazile Chisinaului, este proiectat si dezvoltat in colaborare cu Universitatea Politehnica din Bucuresti. Are 100 de locuri, o viteza limitata la 90 km/h, podea 100% coborata si e echipat cu motor Mercedes Benz EURO VI de ultima generatie.

Compania spune ca poate produce 450 de autobuze pe an.

Licitatie cu cantec

Reamintim ca licitatia pentru achizitia a 400 de autobuze RATB organizata de Primaria Municipiului Bucuresti a pornit cu stangul. Ea trebuia demarata luna trecuta, insa procesul a fost anulat si reluat din cauza unei omisiuni banale.

Astfel, noul calendar de achizitie este: 21 septembrie 2017, ora 16.00 - termen limita pentru primirea ofertelor, 16 octombrie 2017, ora 18.00 - data limita de evaluare a ofertelor. ...citeste mai departe despre "Pe strazile din Chisinau circula autobuze noi... fabricate in Romania" pe Ziare.com

#autobuze chisinau produse romania, #autobuze romanesti chisinau , #Stiri International