Pentagon: Rusia este fie incompetenta, fie comite actiuni ilegale, ori ambele

Vineri, 16 Martie 2018, ora 08:22
842 citiri

Rusia este "complice" la atrocitatile comise de regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad, deoarece in mod "deliberat" alege sa incalce termenii acordului de armistitiu din zona Ghouta de Est, a declarat Dana White, purtator de cuvant la Pentagon.

Armata siriana, sustinuta de Iran si de miscarea siita Hezbollah, asediaza Ghuta de Est, o zona aflata sub controlul insurgentilor care lupta impotriva regimului Bashar Al-Assad.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anuntat ca peste 1.000 de civili - dintre care peste 200 de copii - au fost ucisi in urma bombardamentelor si a confruntarilor armate din Ghuta de Est in ultimele 21 de zile.

Consiliul de Securitate ONU insista pentru aplicarea imediata a armistitiului umanitar de 30 de zile in Damasc si in suburbia Ghuta de Est, ocupata de insurgenti, unde armata siriana sustine ca ataca grupuri "teroriste" care lanseaza rachete spre Capitala.

Dupa decizia ONU de incetare a focului in Siria timp de 30 de zile, Putin cere pauza umanitara

"Rusii au ales deliberat sa nu tina in frau regimul Assad. Astfel, masacrul in Ghouta de Est continua. Rusia este complice din punct de vedere moral si responsabila pentru atrocitatile lui Assad", a declarat White.

"Indemnam Rusia sa constranga regimul Assad sa inceteze uciderea sirienilor nevinovati si sa permita ca ajutorul atat de necesar sa ajunga la oamenii din Ghouta de Est si in alte zone izolate", a adaugat White.

"Rusia este fie incompetenta, fie comite actiuni ilegale, ori ambele. Rusia sprijina regimul Assad, nu vizeaza teroristii din Siria afiliati Al-Qaida", a mai afirmat oficialul american.

Pe de alta parte, Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a declarat: "Vom continua sa luptam cu teroristii, ii vom elimina, vom ajuta la eliminarea lor in Ghouta de Est, unde armata siriana desfasoara in acest moment operatiuni cu sprijinul nostru".

Citeste si Zeci de mii de civili au fugit joi din Ghouta de Est, suburbia Damascului aflata sub control rebelMasacrul din Ghouta continua: Dupa ce bombardamentele au ucis sute de oameni, Assad a lansat o ofensiva terestra

Bombe chimice in Ghouta: Oamenii mor asfixiati, hainele si pielea le miros a clor ...citeste mai departe despre "Pentagon: Rusia este fie incompetenta, fie comite actiuni ilegale, ori ambele" pe Ziare.com

#Pentagon acuza Rusia Ghouta Siria , #Stiri International