Pentagonul a trimis din greseala antrax in alte tari: Ce masuri ordona armata

Sambata, 30 Mai 2015, ora 17:21
907 citiri
Pentagonul a trimis din greseala antrax in alte tari: Ce masuri ordona armata
Foto: Departamentul Apararii din SUA

Armata Statelor Unite a cerut o verificare a modului in care se lucreaza cu antraxul, dupa ce au descoperit mai multe cazuri in care au fost livrate din greseala mostre active, in loc de unele inactive, unor laboratoare.

Pentagonul a informat ca se crede ca antrax activ a fost trimis in mod eronat la 24 de laboratoare, printre care in 11 state americane, dar si in Coreea de Sud si Australia, potrivit BBC.

Desi mostrele au fost trimise prin companii comerciale de transport, Pentagonul sustine ca nu exista niciun risc "cunoscut" la adresa publicului.

Initial, Departamentul american al Apararii a anuntat miercuri ca s-a produs o greseala in livrarea unor mostre de antrax inactive si, in loc de asta, laboratoare din noua state americane si o baza aeriana Americana din Coreea de Sud au primit antrax activ. Livrarile respective au avut loc in perioada martie 2014 - aprilie 2015, a declarat un oficial american ...citeste mai departe despre "Pentagonul a trimis din greseala antrax in alte tari: Ce masuri ordona armata" pe Ziare.com

#Pentagon antrax greseala, #SUA antrax Australia, #SUA antrax Coreea Sud , #Stiri International