Pentagonul ii recomanda lui Trump sa trimita arme letale in ajutorul Ucrainei - surse

Duminica, 06 August 2017, ora 15:42
1201 citiri
Pentagonul ii recomanda lui Trump sa trimita arme letale in ajutorul Ucrainei - surse
Foto: Captura video YouTube

Departamentul american al Apararii a recomandat Casei Albe sa trimita in Ucraina ajutoare militare constand in arme defensive letale, in valoare de 50 de milioane de dolari.

Informatia, publicata de Wall Street Journal, NBC si The New York Times, a ajuns la aceste publicatii pe surse, din partea unor oficiali ai Departamentului american al Apararii, arata Reuters. Acestea, a caror identitate nu a fost facuta publica, sustin ca o recomandare in acest sens a fost facuta deja Casei Albe.

Pentagonul, contactat de presa, a refuzat sa comenteze pe aceasta tema.

Amintim ca, la sfarsitul lunii iulie, reprezentantul special al SUA pentru negocierile de pace din Ucraina, Kurt Volker, declara ca administratia Trump ia in considerare trimiterea de arme defensive Kievului, pentru a obliga Moscova sa renunte la comportamentul agresiv.

Printre aceste dotari s-ar putea afla si rachete antitanc Javelin. Pana acum, Washingtonul nu a furnizat Ucrainei rachete antitanc.

Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea in 2014. In timpul unei vizite la Kiev, luna trecuta, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, afirma ca Rusia are "mii de militari" pe pamant ucrainean.

Citeste mai departe despre "Pentagonul ii recomanda lui Trump sa trimita arme letale in ajutorul Ucrainei - surse" pe Ziare.com.

#SUA arme defensive Ucraina, #Washington rachete anti tanc Crimeea, #conflict Ucraina Rusia , #Stiri International