Pentagonul recunoaste: Sute de militari au fost expusi unor arme chimice in Irak

Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 09:55
960 citiri
Pentagonul recunoaste: Sute de militari au fost expusi unor arme chimice in Irak
Foto: cryptome.info

Mai mult de 600 de militari americani au anuntat ca ei cred ca ar fi fost expusi la agenti chimici in Irak, insa Pentagonul nu a recunoscut la acel moment dimensiunea cazurilor si nici nu a oferit monitorizarea si tratamentul necesar celor care ar fi fost raniti, potrivit oficialilor americani ai Apararii.

Acum, insa, Pentagonul a transmis ca va fi infiintata o linie telefonica pentru raportarea unor potentiale expuneri la substante chimice si pentru ca militarii si veteranii sa poata beneficia de evaluare medicala sau de tratament, scrie The New York Times.

Secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, a ordonat o ancheta interna privind inregistrarile militare, dupa ce sursa citata a transmis, in luna octombrie, ca trupele americane au gasit arme chimice degradate din anii '80, care au fost ascunse sau folosite pentru fabricarea de bombe.

Initial, publicatia a transmis ca 17 militari au avut de suferit din cauza agentilor chimici, iar multi altii au iesit in fata dupa ce ...citeste mai departe despre "Pentagonul recunoaste: Sute de militari au fost expusi unor arme chimice in Irak" pe Ziare.com

#militari americani agenti chimici Irak, #militari americani expusi agenti chimici , #Stiri International