Pericolul Brexit: Europa fara memorie si anesteziata de Internet se afla in fata unui razboi?

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 15:50
818 citiri
Pericolul Brexit: Europa fara memorie si anesteziata de Internet se afla in fata unui razboi?
Fotomontaj Ziare.com

"Daca ar trebui sa ne fie teama de ceva dupa acest Brexit, ar trebui sa ne fie teama de conflicte armate. Mai devreme sau mai tarziu, acest lucru se poate intampla - pe mesaje populiste, cu niste tineri fara memorie istorica si care nu au simtit ororile razboiului".

Este avertismentul presedintelui Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti, Lucian Anghel, care a participat, miercuri, la dezbaterea "Implicatiile economice ale Brexit-ului", organizata de SNSPA, in parteneriat cu Institutul European din Romania si Revista Convorbiri Europene.

"Inainte de Al Doilea Razboi Mondial, in conditiile marii recesiuni si a nemultumirii populatiei, marea majoritate a guvernelor erau conduse de populisti sau diverse forme de extrema dreapta, cu mesaje nationaliste. Rezultatul a fost razboiul. Si acum accentuarea austeritatii la nivel european ar putea aduce la putere populistii".

Pe de alta parte, afirma Lucian Anghel, "este esentiala educatia economica si financiara a ...citeste mai departe despre "Pericolul Brexit: Europa fara memorie si anesteziata de Internet se afla in fata unui razboi?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit UE Romania , #Stiri International