Peste 500 de copii au fost reuniti cu parintii lor imigranti, dupa ce Trump i-a despartit

Duminica, 24 Iunie 2018, ora 09:25
1146 citiri
Peste 500 de copii au fost reuniti cu parintii lor imigranti, dupa ce Trump i-a despartit
Foto: Arhiva Pixabay

Departamentul pentru Securitate Interna al SUA a anuntat ca Guvernul a reunit 522 de copii separati de parintii lor ca parte a initiativei "Toleranta Zero" si ca planuieste ca in urmatoarele 24 de ore sa permita altor 16 minori sa fie alaturi de familii.

Departamentul a transmis intr-un comunicat ca Biroul de Vama si Protectia Frontierelor se asteapta ca un numar mic de copii separati de parintii lor din alte motive sa ramana separati, inclusiv daca relatiile familiale nu pot fi confirmate, citeaza Reuters.

Miercuri, presedintele Donald Trump a semnat un ordin prin care a pus capat politicii sale de separare a copiilor imigrantilor ilegali de familiile lor la granita cu Mexic, dupa ce imagini cu minori in custi au scandalizat opinia publica.

Cum rezolva Trump imigratia ilegala: 2.000 de copii au fost separati de parintii lor in 6 saptamaniDonald Trump tine copiii imigrantilor in custi. Unii au stat cate 20 intr-o celulaO prezentatoare TV din SUA a izbucnit in plans, in direct, cand a citit ca Trump desparte imigrantii de copiii lor (Video)

Pe 20 iunie, Departamentul pentru Sanatate si Servicii Umane al SUA (HHS) avea in grija 2.053 de minori separati de familii si "colabora cu agentii guvernamentale pentru a reuni fiecare minor cu parintii sau tutorii printr-un proces bine stabilit".

HHS a mai spus ca se asigura ca membrii familiilor sa stie unde se afla copiii lor si sa poata comunica dupa separare.

Presa americana a semnalat faptul ca numerosi parinti nu au fost informati unde se afla copiii lor si fie au comunicat foarte putin cu ei fie deloc.

Biroul de Imigrari (ICE) a decis ca centrul Port Isabel din Texas sa fie principalul loc pentru reunificarea familiilor.

Tuturor parintilor le-a fost dat un numar de telefon unde pot suna pentru a afla informatii.

Cei mai multi dintre copii sunt din America Centrala, in special din Guatemala, Honduras si El Salvador.

Foto-reporterul John Moore a anuntat sambata seara, peretelele de socializare, ca fata in varsta de 2 ani din Honduras si mama ei, pe care le-a fotografiat cand erau luate in custodie de autoritatile vamale, pe 12 iunie, sunt impreuna. "Acum, ele se afla la un centru din Dilley, Texas, si pot ramane acolo pana la rezolvarea cazului lor de azil".

Fotografia, parte dintr-o serie realizata pentru agentia Getty, a facut inconjurul lumii si copilul a devenit un simbol al criticatei politici a lui Trump. Una dintre imaginile cu fetita plangand a fost folosita si pe coperta rev ...citeste mai departe despre "Peste 500 de copii au fost reuniti cu parintii lor imigranti, dupa ce Trump i-a despartit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#copii imigranti reuniti familii , #Stiri International