Peste un milion de refugiati au ajuns in Europa pe mare: Cati au murit fugind de razboi

Miercuri, 30 Decembrie 2015, ora 11:45
874 citiri
Peste un milion de refugiati au ajuns in Europa pe mare: Cati au murit fugind de razboi
Foto: Arhiva Ziare.com

Peste un milion de refugiati si migranti au ajuns in Europa pe mare in 2015, anunta Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR).

Peste 80% dintre cele 1.000.573 de persoane au sosit in Grecia, majoritatea pe Insula Lesbos, precizeaza UNHCR, citat de BBC.

Aproximativ 844.000 de persoane au venit in Grecia din Turcia vecina. Cele mai multe dintre celelalte persoane - peste 150.000 - au traversat Mediterana din Libia in Italia.

Suma colosala pe care statele federale germane o vor cheltui in 2016 pentru refugiati

Este vorba despre cea mai importanta criza a migrantilor cu care se confrunta Europa de la cel de-al Doilea Razboi Mondial si pana in prezent.

Numarul nou-sositilor pe mare a crescut considerabil incepand din 2014, cand au fost inregistrate peste 216.000 de persoane.

"Un numar tot mai mare de refugiati si migranti incearca cu disperare sa ajunga in Europa, la bordul unor ambarcatiuni si barci improprii calatoriei pe mare", a anuntat UNHCR marti, pe ...citeste mai departe despre "Peste un milion de refugiati au ajuns in Europa pe mare: Cati au murit fugind de razboi" pe Ziare.com

#refugiati mare Europa, #milion refugiati Europa , #Stiri International