Phenianul acuza Statele Unite ca pregatesc un atac impotriva Coreei de Nord

Marti, 06 Februarie 2018, ora 15:20
1037 citiri
Phenianul acuza Statele Unite ca pregatesc un atac impotriva Coreei de Nord
Foto: Arhiva Pixabay

Autoritatile de la Phenian sustin ca Statele Unite au mobilizat capacitati nucleare pentru a putea lansa un atac preventiv limitat impotriva Coreei de Nord.

"Oficiali americani, inclusiv secretarul Apararii si directorul CIA, au vorbit in mod repetat despre amenintarea nucleara si balistica nord-coreeana pentru a justifica optiunea militara. Administratia SUA analizeaza posibilitatea unui atac preventiv limitat impotriva Coreei de Nord", a declarat Ju Yong Chol, un diplomat nord-coreean la o conferinta pentru dezarmare organizata de Natiunile Unite.

"Actualele masuri luate de Statele Unite in sensul suplimentarii capacitatilor militare sunt destinate lansarii unui atac preventiv impotriva Republicii Democrate Populare Coreea", a mai precizat Ju Yong Chol.

Nu este pentru prima ora cand Phenianul face astfel de acuzatii. In noiembrie 2017, bombardiere americane s-au apropiat de teritoriul Coreei de Nord pentru a "ameninta si a santaja" Coreea de Nord, sustinea atunci regimul Kim Jong-Un.

In realitate, avioanele militare au survolat orasul japonez Okinawa si apoi insula sud-coreeana Jeju, inainte de a trece pe deasupra Marii Japoniei si a se apropia de spatiul aerian nord-coreean. Escortate de avioane de vanatoare sud-coreene, bombardierele americane au simulat atacuri nucleare, lovind tinte dintr-un poligon sud-coreean.

Agentia nord-coreeana de stiri avertizeaza atunci ca exercitiile de acest tip nu fac decat sa amplifice tensiunile in Peninsula Coreeana. ...citeste mai departe despre "Phenianul acuza Statele Unite ca pregatesc un atac impotriva Coreei de Nord" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA atac Coreea de Nord, #razboi nucleat SUA Coreea Nord Trump , #Stiri International