Pierderile reale ale victimelor lui Bernard Madoff - 21,2 miliarde de dolari

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 10:00
1206 citiri
Pierderile reale ale victimelor lui Bernard Madoff - 21,2 miliarde de dolari

Investitorii afectati de escrocheria de amploare organizata de Bernard Madoff au pierdut 21,2 miliarde de dolari, a declarat miercuri lichidatorul Irving Picard. 

Aceasta suma este mult mai mare decat cea precedenta, care evoca 13 miliarde de dolari investiti, si reprezinta sumele care au fost efectiv incredintate societatii de investitii a lui Bernard Madoff timp de trei decenii, a precizat el, in cursul unei conferinte de presa.

Madoff, care a fost condamnat la sfarsitul lui iunie la 150 de ani de inchisoare, a evocat in fata tribunalului suma de 65 de miliarde de dolari, care includea dobanzile mari, informeaza Mediafax.

El a recunoscut in cursul procesului ca nu a investit niciodata vreun ban din sumele care i-au fost incredintate.

Institutia americana pentru garantarea investitiilor (Securities Investor Protection Corporation, SIPC) a aprobat deja plangeri in valoare de circa 4,43 de miliarde de dolari si a acceptat rambursarea a peste 500 de milioane.

Acest angajament depaseste deja toate compensatiile acordate de aceasta institutie de la crearea sa in 1970, cu scopul de a apara investitorii, a declarat presedintele SIPC, Stephen Harbeck.

Irving Picard, care trebuie sa lichideze bunurile lui Bernard Madoff pentru a indemniza victimele, nu a recuperat pana in prezent decat 1,5 miliarde de dolari, in special prin intermediul bunurilor escrocului. 

#pierderi, # victime, # madoff, # dolari , #Stiri International