Pietele internationale sunt optimiste cu privire la bugetul Spaniei

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 12:12
1035 citiri
Pietele internationale sunt optimiste cu privire la bugetul Spaniei
Sursa: EuroTurkey

Reactiile din mediul politic si economic international au fost pozitive dupa anuntarea noului buget spaniol.

Imediat dupa anuntul facut de Ministrul de Finante spaniol, euro s-a apreciat fata de dolar pana la nivelul de 1,2919 dolari/euro, dar si fata de yen, dupa ce anterior atinsese minimul ultimelor doua saptamani, scrie The Guardian.

Wall Street-ul a dovedit acelasi optimism, indicele bursier S&P crescand cu 1%, iar Dow cu 0,8%.

Pietele din Asia au recuperat si ele, desi intr-o proportie mai mica: indicele MSCI din zona Asia - Pacific a crescut cu 0,2%, indicele japonez Nikkei cu 0,1%, iar indicele sud-coreean Kospi cu 0,5%, conform Financial Times.

In Europa, cancelarul Germaniei si-a reninoit angajamentele de restabilizare a zonei euro, dupa ce a ratificat fondul de salvare permanent pentru aceasta zona, in valoare de 500 de miliade de euro.

Bursele europene s-au deschis vineri si ele in crestere: 0,5% in Franta si Germania, iar indicele londonez FTSE a crescut si el cu 0,3%.

Spania a anuntat, joi, cele mai severe reduceri de cheltuieli bugetare de pana acum, in valoare de 40 de miliarde euro pentru anul urmator. Noile reforme au ca scop convingerea institutiilor internationale si investitorilor ca tara isi respecta angajamentele privind tintele de deficit.

Germania: Merkel promite ca va stabiliza euro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reactie burse Spania, #burse internationale joi, #buget Spania 2013, #reduceri bugetare Spania , #Stiri International