Planul CE de repartizare a refugiatilor: Cati migranti revin fiecarei tari si cine se opune

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 16:34
967 citiri
Planul CE de repartizare a refugiatilor: Cati migranti revin fiecarei tari si cine se opune
Foto: Comisia Europeana

In urma valului de imigranti ilegali care sosesc in Europa, in special in Italia, Comisia Europeana a propus miercuri un plan de actiune ce prevede repartizarea acestora pe cote obligatorii intre statele membre ale Uniunii Europene, intr-o prima etapa urmand sa fie elaborat pana la sfarsitul lunii mai un mecanism provizoriu prin care tarile blocului comunitar vor fi obligate sa preia 20.000 de refugiati, iar pana la sfarsitul anului va fi creat un mecanism permanent.

Aplicarea propunerii Comisiei, inclusa intr-o Agenda Europeana pentru Imigratie, este conditionata de aprobarea ei la Consiliul European din luna iunie.

In timp ce presedintele CE, Jean Claude-Juncker, si alti sustinatori ai acestui plan invoca argumentul "solidaritatii" europene, unele state resping ideea impunerii unor cote pentru primirea refugiatilor. Este cazul Marii Britanii, al carei ministru de Interne, Theresa May, a avertizat ca o astfel de abordare nu va face decat sa incurajeze imigrantii clandestini sa ...citeste mai departe despre "Planul CE de repartizare a refugiatilor: Cati migranti revin fiecarei tari si cine se opune" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Comisia Europeana cote imigranti, #Comisia Europeana repartizare imigranti , #Stiri International