Planul SUA pentru Europa Centrala si de Est: Eliminarea coruptiei, oriunde s-ar ascunde

Sambata, 12 Aprilie 2014, ora 09:45
1225 citiri
Planul SUA pentru Europa Centrala si de Est: Eliminarea coruptiei, oriunde s-ar ascunde
Foto: Arhiva

SUA isi vor intensifica, anul viitor, activitatea in Balcani, Europa Centrala si de Est pentru a ajuta tarile din aceasta regiune sa promoveze o guvernare curata, o presa independenta si sa elimine coruptia, a declarat, joi, asistentul secretarului de Stat, Victoria Nuland, la o audiere in Congres.

Aceasta s-a referit la provocarile de securitate declansate de anexarea Crimeii de catre Rusia, dar a subliniat ca actuala criza din Ucraina a scos la iveala coruptia care "a atins toate aspectele vietii politice, economice si sociale".

Aceasta tendinta se remarca insa si in alte parti ale Europei, a mai spus asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene si eurasiatice.

"Vedem o tendinta ingrijoratoare in prea multe parti ale Europei Centrale si de Est unde aspiratiile cetatenilor sunt calcate in picioare de interesele oligarhilor corupti", care "isi folosesc banii si influenta pentru a inabusi opozitia politica, pentru a ...citeste mai departe despre "Planul SUA pentru Europa Centrala si de Est: Eliminarea coruptiei, oriunde s-ar ascunde" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Nuland coruptie Europa, #Nuland coruptie Europa Est, #SUA coruptie Europa , #Stiri International