Poate esua complet Uniunea Europeana?

Duminica, 21 Iunie 2015, ora 12:12
1223 citiri

Liderii europeni se vor reuni la Bruxelles pentru a discuta doua crize separate - a Greciei si a Marii Britanii. Problema reala este insa cu totul alta.

"Grexit"-ul (iesirea Greciei) ar fi oribil pentru UE, iar "Brexit"-ul, adica iesirea Marii Britanii, ar fi si mai rau, se arata intr-un articol publicat de BBC.

Autorul articolului afirma ca si mai grava este criza existentiala a Uniunii Europene, pentru ca aceste provocari pot conduce la o fractura sau fragmentare a UE. Dezbateri despre viitorul UE au existat si in perioada 2005-2009, dar pe atunci aceasta idee nu parea credibila. Astazi este.

"Europa va fi configurata de crize si va ajunge suma solutiilor adoptate pentru aceste crize", spunea Jean Monnet, fondatorul Uniunii Europene. De modul in care sunt solutionate criza Greciei si cea a Marii Britanii depinde viitorul UE.

E posibil ca la capatul drumului sa asistam la destramarea acestui proiect. Unii se vor bucura, altii vor fi tristi, cert este ca vor exista ...citeste mai departe despre "Poate esua complet Uniunea Europeana?" pe Ziare.com

#Grecia iesire Uniunea Europeana, #Marea Britanie referendum UE, #negocieri Grecia Bruxelles , #Stiri International