Politica lui Merkel: Turcia e buna sa ne scape de imigranti, dar nu are ce cauta in UE

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 12:58
906 citiri
Politica lui Merkel: Turcia e buna sa ne scape de imigranti, dar nu are ce cauta in UE
Foto: Facebook/Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, miercuri, ca este nevoie de ajutorul Turciei in oprirea afluxului de refugiati catre Europa, dar ca acest lucru nu i-a schimbat punctul de vedere ca aceasta tara nu trebuie sa devina membra a Uniunii Europene (UE).

"Am fost intotdeauna impotriva aderarii (Turciei - n. red.) la UE, presedintele (turc Tayyip - n.red.) Erdogan stie acest lucru, si sunt in continuare impotriva" aderarii acestei tari la Uniune, a declarat Merkel intr-o emisiune a postului public ARD, potrivit Reuters.

Merkel a fost un opozant vocal al aderarii Turciei la UE, inainte sa devina cancelar, in 2005, si a pledat in schimb pentru un "parteneriat privilegiat", dar nu pentru o aderare completa.

Presedintele Consiliului European, atac voalat la Turcia si o mustrare pentru Merkel

Insa ea a evitat sa insiste sau sa-si exprime opozitia prea zgomotos in ultimii ani, afirmand in schimb ca negocierile de aderare dintre Ankara si Bruxelles, lansate la scurt timp dupa ...citeste mai departe despre "Politica lui Merkel: Turcia e buna sa ne scape de imigranti, dar nu are ce cauta in UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel opozitie aderare Turcia UE, #candidatura Turcia UE Merkel , #Stiri International