ONU cere SUA sa aiba o "gandire internationala": Politica lui Trump "America pe primul loc" va dauneaza

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 15:10
896 citiri
ONU cere SUA sa aiba o "gandire internationala": Politica lui Trump "America pe primul loc" va dauneaza
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, considera ca politica lui Donald Trump "America First" este in detrimentul "intereselor americane".

"Intreaga idee din spatele politicii 'America pe primul loc' se bazeaza pe faptul ca interesele cetatenilor americani sunt protejate cel mai bine chiar de SUA si ca organizatiile internationale nu contribuie la acest lucru", a declarat Guterres.

"Acest lucru pur si simplu nu este adevarat", a adaugat el.

"SUA este o tara prea puternica si relevanta pentru a lua aceasta cale. Felul in care se intampla lucrurile la nivel mondial are un impact puternic asupra a ceea ce se intampla in Statele Unite", a spus Guterres pentru CNN.

Drept consecinta, este important ca Statele Unite sa aiba o gandire internationala, a insistat el.

Declaratiile vin dupa ce Donald Trump a retras SUA din acordul de la Paris privind clima si a anuntat ca Statele Unite se vor retrage din UNESCO.

"Este foarte important ca SUA sa se implice in actiuni contra incalzirii globale, in migratie, dar si in crize importante precum cele din Siria, Irak, Afghanistan sau Sudanul de Sud.

Rolul jucat de americani poate fi unul extrem de important in gasirea de solutii, in a pune presiune pe participantii in aceste conflicte pentru a-i face sa inteleaga ca este necesar ca acestea sa se opreasca. Daca Statele Unite nu vor ocupa acest spatiu, altcineva o va face", a adaugat secretarul general al ONU. ...citeste mai departe despre "ONU cere SUA sa aiba o "gandire internationala": Politica lui Trump "America pe primul loc" va dauneaza" pe Ziare.com

#ONU secretar general, #administratia Trump politici, #politica America pe primul loc , #Stiri International