Politica lui Trump in Orientul Mijlociu atrage critici pentru SUA din Franta, Germania si chiar din Marea Britanie

Marti, 15 Mai 2018, ora 19:22
1023 citiri

Ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian a calificat marti situatia din Orientul Mijlociu drept "exploziva" si a criticat SUA pentru actiunile unilaterale in regiune, precum si Israelul pentru - ceea ce a spus el - un nivel nejustificat de violenta, potrivit Reuters.

Mii de locuitori din Fasia Gaza au venit marti la funeraliile palestinienilor ucisi de trupele israeliene cu o zi inainte in cea mai sangeroasa zi pentru palestinieni de la conflictul din Gaza din 2014.

"Suntem atasati cauzei securitatii Israelului, dar securitatea Israelului nu poate justifica acest nivel de violenta", a subliniat seful diplomatiei franceze, exprimandu-se in Adunarea Nationala.

Pe un fundal de violenta la frontiera dintre Israel si Fasia Gaza, Statele Unite si-au inaugurat luni noua ambasada la Ierusalim.

"Avem dezacorduri cu SUA", a spus Le Drian, referindu-se atat la politica Statelor Unite ale Americii privind Iranul, cat si la mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Noi de asemenea avem un dezacord cu privire la metoda. Pentru ca in ambele cazuri, Statele Unite au decis sa actioneze in mod unilateral", a evidentiat ministrul francez.

La randul sau, un ministru britanic a declarat ca SUA ar trebui sa arate o mai buna intelegere a originilor cauzelor conflictului israeliano-palestinian, intr-o pozitie critica rara din partea Marii Britanii, cel mai apropiat aliat al Statelor Unite, conform Reuters.

Alistair Burt, ministru de stat pentru Orientul Mijlociu, a facut aceste afirmatii in cadrul unei dezbateri marti in parlament cu privire la deschiderea luni a Ambasadei SUA la Ierusalim, ceea ce a declansat o baie de sange la frontiera dintre Israel si Fasia Gaza.

"SUA vor ramane o parte centrala a ceea ce trebuie sa se intample in Israel, dar trebuie sa acorde o mai mare intelegere unor aspecte fundamentale", a spus Burt.

La fel ca multe alte state, nici Marea Britanie nu este de acord cu transferul Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

In cursul dezbaterii de marti din parlamentul britanic, numerosi alesi au condamnat utilizarea de catre Israel a munitiilor reale impotriva manifestantilor palestinieni.

Unii au criticat vehement politica SUA si au spus ca vizita presedintelui american Donald Trump din iulie in Marea Britanie ar trebui anulata. Ministrul Burt a respins aceasta idee, dar a spus ca Londra va incerca sa trimita un mesaj critic Washingtonului.

Marea Britanie considera legaturile sale de prietenie cu SUA drept o " ...citeste mai departe despre "Politica lui Trump in Orientul Mijlociu atrage critici pentru SUA din Franta, Germania si chiar din Marea Britanie" pe Ziare.com

#Trump ambasada Gaza , #Stiri International