Polonia a gasit ramasite ale altor doua persoane in cosciugul fostului presedinte Lech Kaczysnki

Vineri, 02 Iunie 2017, ora 17:01
940 citiri
Polonia a gasit ramasite ale altor doua persoane in cosciugul fostului presedinte Lech Kaczysnki
Foto: Facebook / Lech Kaczynski

Autoritatile poloneze au anuntat ca au descoperit ramasitele a inca doua persoane in cosciugul fostului presedinte Lech Kaczynski, mort intr-un accident de avion in Rusia, in 2010.

Sicriele lui Kaczynski si ale altor 11 dintre cele 96 de victime contineau ramasite de la mai multe persoane, au anuntat procurorii, dupa ce au examinat 24 de cadavre in urma accidentului, pe care unii oficiali din partidul de guvernare l-au pus pe seama unei explozii la bord, relateaza Reuters.

Procurorul General adjunct Marek Pasionek a explicat ca in cosciugul arhiepiscopului Miron Chodakowski, de exemplu, se afla numai partea de sus a prelatului, in timp ce jumatatea de jos este a fostului general Tadeusz Ploski.

In sicriul generalului Bronislaw Kwiatkowski se afla 14 bucati de cadavre apartinand unui numar de sapte persoane, a mai spus Pasionek, adaugand ca noile autopsii se vor incheia pana in aprilie anul viitor.

Anchetatorii polonezi exhumeaza in prezent toate cele 96 de victime pentru a verifica din nou cauza mortii, desi o parte dintre familii se opun.

La Moscova, Kremlinul si Ministerul rus de Externe nu au raspuns cererilor de comentarii.

"Astazi stim ca nimeni nu si-a dat silinta (in autopsiile facute in Rusia - n.red.). In cel mai bun caz a fost nonsalanta, iar in cel mai rau caz rea-vointa", a afirmat Magdalena Merta, vaduva lui Tomasz Merta, un inalt oficial din Ministerul Culturii care si-a pierdut viata in tragedie.

Ea a acuzat Moscova de "atitudine mizerabila fata de morti".

Sicriele victimelor au fost sigilate in Rusia si returnate Poloniei la doua saptamani dupa accident.

De altfel, tragedia din aprilie 2010, din orasul rus Smolensk - cel mai grav astfel de dezastru cu care s-a confruntat Polonia dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial - a lasat societatea poloneza profund divizata privind cauzele, in pofida concluziei Guvernului precedent, de centru, ca a fost vorba de o eroare de pilotaj.

Actualul Guvern de la Varsovia a trecut Parchetul sub controlul sau direct si a redeschis ancheta privind accidentul de la Smolensk.

Fragmente de avion au fost trimise in primavara la patru laboratoare straine pentru a cauta eventuala urme de explozibili, in timp ce justitia poloneza a anuntat ca intentioneaza sa puna sub acuzare controlorii rusi pentru ca ar fi provocat intentionat catastrofa - o teza pe care Moscova a criticat-o.

In momentul producerii accidentului aviatic, Lech Kaczynski si o importanta delegatie alcatuita din elita pol ...citeste mai departe despre "Polonia a gasit ramasite ale altor doua persoane in cosciugul fostului presedinte Lech Kaczysnki" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ramasite cosciug Lech Kaczynski, #accident aviatic Polonia Kaczynski , #Stiri International