Polonia, amenintata de un razboi hibrid initiat de Rusia?

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 10:27
1698 citiri
Polonia, amenintata de un razboi hibrid initiat de Rusia?
Foto: Wikimedia

Polonia se confrunta cu o criza de securitate din cauza razboiului din Ucraina invecinata si are potentialul de a fi amestecata intr-un "razboi hibrid" cu Rusia. Acest tip de razboi implica propaganda si "agresiune prin informatii", afirma unul din cei mai importanti generali din Polonia, Stanislaw Koziej.

Generalul Koziej, care conduce Biroul National de Securitate al presedintelui polonez, a solicitat aliatilor Occidentali sa urmeze exemplul Varsoviei si sa-si creasca cheltuielile cu apararea, in conditiile in care Rusia continua sa-si sporeasca arsenalul, scrie Newsweek.

"In trecut, bugetele majoritatii statelor membre NATO au scazut, in vreme ce cheltuielile Rusiei pentru armata au crescut. Aceasta tendinta periculoasa si alarmanta trebuie stopata", a explicat generalul Koziej.

"La cel mai recent summit NATO din Newport am decis sa ne marim bugetul pentru aparare la cel putin 2% din PIB incepand cu 2016, ceea ce bineinteles are legatura cu criza de securitate cu care ne ...citeste mai departe despre "Polonia, amenintata de un razboi hibrid initiat de Rusia?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Polonia razboi Rusia, #Polonia inarmare Rusia , #Stiri International