Polonia anunta ca va incepe sa puna bete-n roate Uniunii Europene si sa joace dur la Bruxelles

Sambata, 11 Martie 2017, ora 22:17
1057 citiri
Polonia anunta ca va incepe sa puna bete-n roate Uniunii Europene si sa joace dur la Bruxelles
Foto: Facebook / Witold Waszczykowski

Polonia va incepe sa obstructioneze afacerile curente ale Uniunii Europene si sa "joace dur" la Bruxelles, in semn de protest fata de acordarea unui nou mandat pentru Donald Tusk la conducerea Consiliului European, a spus ministrul de Externe citat de Reuters.

Ministrul polonez de Externe Witold Waszczykowski a declarat pentru tabloidul Super Express ca Guvernul va raspunde votului de la summitul de joi "blocand alte initiative, jucand dur" in UE. "Trebuie sa spunem deschis: politica UE s-a dovedit sa fie o politica a standardelor duble si a trisatului", a adaugat el.

Potrivit lui, Polonia nu poate sa boicoteze Consiliul European si va lua parte la reuniuni. "Trebuie sa fi constienti ca putem fi pacaliti in orice moment", a spus el.

Varsovia a prezentat numirea lui Tusk drept o chestiune in care interesele nationale vitale poloneze au fost ignorate de masinaria de la Bruxelles, dominata de Germania.

"Cu siguranta va trebui sa scadem drastic nivelul de incredere in UE. De asemenea, sa incepem sa aplicam o politica negativa", a adaugat seful diplomatiei poloneze.

Tusk, fost premier al Poloniei si un rival vechi al actualului premier Jaroslaw Kaczynski, a obtinut joi un nou mandat de 30 de luni la presedintia Consiliului European. Polonia a fost singura tara care a votat impotriva.

Guvernul polonez al partidului eurosceptic PiS a avut deja diferende cu Executivul UE, Comisia Europeana, in chestiuni precum statul de drept, migrantii, politica climatica si protectia mediului.

Partidul de dreapta il acuza pe Tusk, un politician de centru, ca si-a depasit mandatul, de exemplu atunci cand a criticat Guvernul de la Varsovia privind libertatea presei.

In pofida disputelor Guvernului cu UE, societatea poloneza este in favoarea apartenentei la blocul comunitar. ...citeste mai departe despre "Polonia anunta ca va incepe sa puna bete-n roate Uniunii Europene si sa joace dur la Bruxelles" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Polonia scandal UE, #scandal Polonia Tusk , #Stiri International