Polonia se opune conditionarii fondurilor UE de respectarea statului de drept: Devin instrument de presiune politice

Miercuri, 02 Mai 2018, ora 22:10
944 citiri
Polonia se opune conditionarii fondurilor UE de respectarea statului de drept: Devin instrument de presiune politice
Foto: Arhiva Facebook/Uniunea Europeana

Varsovia nu va accepta mecanisme arbitrare care ar transforma fondurile europene in instrumente de presiuni politice, a declarat un oficial polonez, dupa ce Comisia Europeana a propus un buget UE ce include posibilitatea suspendarii finantarii UE in functie de statul de drept.

"Nu vom accepta mecanisme arbitrare care vor transforma fondurile intr-un instrument de presiune politica", a declarat Konrad Szymanski, adjunctul ministrului polonez de Afaceri europene.

Comisia Europeana (CE) a propus miercuri un buget UE pentru perioada 2021-2027 care prevede posibilitatea suspendarii, reducerii sau restrictionarii accesului la finantarea din partea UE in mod proportional cu natura, gravitatea si amploarea deficientelor care afecteaza statul de drept.

De altfel, Executivul Uniunii Europene analizeaza posibilitatea impunerii de masuri disciplinare impotriva Poloniei din cauza unei controversate reforme a justitiei propusa de Guvernul de la Varsovia.

Este oficial: Comisia Europeana a propus taierea fondurilor UE pentru tarile care incalca statul de dreptTariceanu, despere taierea fondurilor pentru tarile care incalca statul de drept: Nu trebuie sa luam lumina de la CE in oriceCE a propus bugetul multianual. Siegfried Muresan: Pentru Romania e un lucru nu doar ingrijorator, ci grav ...citeste mai departe despre "Polonia se opune conditionarii fondurilor UE de respectarea statului de drept: Devin instrument de presiune politice" pe Ziare.com

#bani europeni conditionare stat drept Polonia , #Stiri International