Polonia va plati compensatii victimelor inchisorilor secrete ale CIA

Luni, 23 Februarie 2015, ora 20:32
1078 citiri
Polonia va plati compensatii victimelor inchisorilor secrete ale CIA
Foto: New Europe

Polonia va respecta decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg si va plati compensatii victimelor programului de extradari extrajudiciare al CIA, care au fost torturate in inchisori secrete, a declarat ministrul polonez de Externe, Grzegorz Schetyna (foto).

"Avem stat de drept si de aceea trebuie sa platim compensatii", a afirmat Schetyna intr-un interviu pentru Radio Polonia.

CEDO a ordonat Poloniei sa achite compensatii pentru doi suspecti de terorism detinuti in prezent la inchisoarea americana din Guantanamo Bay, Cuba.

Leszek Miller, liderul Aliantei Democratice de Stanga (SLD, opozitie), care era prim-ministru in perioada in care au fost comise actele de tortura pe teritoriul polonez, a apreciat ca plata compensatiilor ar insemna finantarea terorismului.

Schetyna a precizat insa ca banii vor fi virati intr-un cont escrow si vor fi luate toate masurile pentru a preveni folosirea lor pentru terorism. Un cont de acest tip e depozit colateral care ...citeste mai departe despre "Polonia va plati compensatii victimelor inchisorilor secrete ale CIA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Polonia compensatii victime inchisori CIA, #Polonia CEDO compensatii victime inchisori CIA, #Polonia compensatii victime Guantanamo Bay , #Stiri International