Polonia vrea reformarea Uniunii Europene si nu exclude o inchidere a granitelor

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 23:54
1137 citiri

Premierul Poloniei, Beata Szydlo, a declarat joi ca tara sa doreste "o reforma interna a Uniunii Europene, in conformitate cu tratatele si in interesul tuturor statelor membre", informeaza Xinhua. Ea a comentat situatia actuala din UE la reuniunea anuala de la Varsovia a diplomatilor polonezi.

In prezent, dupa parerea prim-ministrului, "cel putin unele state membre sunt tratate intr-un mod care ar putea perturba principiile fundamentale ale UE". Szydlo si-a exprimat speranta ca parlamentele nationale vor juca un rol mai important in viitor. "Noi dorim ca Uniunea sa isi sublinieze caracterul de adevarata comunitate de state suverane", a adaugat ea.

"Cred ca o dezbatere privind viitorul UE nu trebuie sa se reduca la alegerea intre o viziune federalista a unui supra-stat European si egoismele nationale eurosceptice", a mai spus sefa guvernului de la Varsovia.

Ea a recunoscut ca UE are nevoie de flexibilitate, dar si-a exprimat scepticismul fata de "conceptul nucleului dur, doua viteze sau Uniuni Europene mici". "Credem ca astfel de solutii ar duce la dezintegrarea Uniunii Europene", a avertizat premierul.

Iesirea Poloniei din Uniunea Europeana nu ar reprezenta insa o solutie, apreciaza Szydlo, care a promis ca guvernul sau nu va permite niciodata un dialog pe aceasta tema.

Polonia nu va accepta solutii privind migratia impuse de UE, care i-ar putea afecta securitatea, in schimb isi va spori implicarea in ajutoarele umanitare pentru tarile afectate de conflicte, precum si pe plan militar.

Pentru oprirea valului migrator, ar putea fi necesara inchiderea frontierelor, deoarece - este de parere prim-ministrul Poloniei - "numarul de migranti economici este mai mare decat cel de refugiati". ...citeste mai departe despre "Polonia vrea reformarea Uniunii Europene si nu exclude o inchidere a granitelor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Polonia reforma Uniunea Europeana, #Polonia inchidere granite , #Stiri International