Pot ajunge rusii la Bucuresti in doua zile? Ce spun analistii

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 09:05
1219 citiri
Pot ajunge rusii la Bucuresti in doua zile? Ce spun analistii
Foto: Kremlin.ru

"Daca vreau, in doua zile trupele rusesti ar putea ajunge nu numai la Kiev, dar si in Riga, Vilnius, Tallin, Varsovia si Bucuresti", ar fi spus Vladimir Putin, potrivit unei informatii publicate in Suddeutsche Zeitung pe 18 septembrie.

Afirmatia ar fi fost relatata de presedintele ucrainean Petro Porosenko, care a transmis-o mai departe oficialilor UE. Alte mass media au intrebat apoi Bruxelles-ul, Kievul si Moscova daca Putin chiar a formulat aceasta amenintare, dar acestea au refuzat sa o comenteze, scrie EUobserver.

Euobserver a intrebat insa trei analisti rusi daca Putin chiar ar fi in stare sa faca acest lucru. Pe scurt, raspunsul este "Nu". Un termen mult mai realist ar fi "razboiul hibrid", adica presiuni economice, subminare politica si actiuni militare deghizate impotriva statelor baltice pentru a a diviza NATO in fata unei reactii.

Raspunsul pe lung arata insa cum functioneaza balanta puterii in ...citeste mai departe despre "Pot ajunge rusii la Bucuresti in doua zile? Ce spun analistii" pe Ziare.com

#Putin trupe Bucuresti Varsovia, #Rusia trupe Bucuresti Varsovia, #Putin rusi Bucuresti Varsovia , #Stiri International