Povestea fabuloasa a primei femei care a candidat la presedintia Americii

Luni, 01 August 2016, ora 19:56
892 citiri
Povestea fabuloasa a primei femei care a candidat la presedintia Americii
Foto: Wikipedia

Hillary Clinton este, oficial, candidatul democratilor in cursa pentru Casa Alba. Cu mai bine de un secol in urma, insa, "Notorious Victoria" Woodhull era prima femeie care incerca sa ajunga presedinte al Americii.

Nici macar nu ar fi putut vota pentru ea insasi, pentru ca in 1872, femeile nu aveau drept de vot in America. Woodhull nu s-a lasat descurajata si a vrut sa faca o schimbare in modul in care erau privite femeile. Pentru asta, a ajuns sa fie numita "Doamna Satan" si chiar a facut inchisoare. Abia cinci decenii mai tarziu, femeile din Statele Unite aveau sa primeasca dreptul la vot.

Acum, Business Insider prezinta povestea uimitoare a celei care a fost prima femeie care a intrat in cursa pentru Casa Alba.

Woodhull s-a nascut in septembrie 1838, intr-o familie saraca din Ohio. A fost cel de-al saptelea copil din cei zece copii crescuti de un tata analfabet.

Cand ea avea doar 11 ani, tatal sau a dat foc singurei surse de venit - o moara - pentru ca voia sa incaseze ...citeste mai departe despre "Povestea fabuloasa a primei femei care a candidat la presedintia Americii" pe Ziare.com

#Victoria Woodhull candidat SUA, #Victoria Woodhull feminista, #Victoria Woodhull drepturile femeilor , #Stiri International