Povestea unui fost islamist care recruta pentru al Qaida, proaspat angajat al unei universitati prestigioase din SUA

Joi, 01 Septembrie 2016, ora 12:30
3196 citiri
Povestea unui fost islamist care recruta pentru al Qaida, proaspat angajat al unei universitati prestigioase din SUA
Foto: Captura YouTube/YAM IslamTauheed

Un barbat care candva recruta soldati pentru al Qaida, tineri care acum lupta alaturi de Statul Islamic, tocmai a fost angajat la o universitate de prestigiu din America, la departamentul de cercetare.

Jesse Morton, cunoscut sub numele de Younus Abdullah Muhammad, in trecut critica SUA si ii ameninta pe producatorii celebrului serial South Park, pentru ca l-au infatisat pe profetul Mohamed imbracat intr-un costum de urs, relateaza The Independent.

Acum a fost angajat de Universitatea George Washington, la departamentul de cercetare antitero, la care va contribui cu o "perspectiva unica", dupa cum sustine Seamus Hughes, director adjunct al programului pe extremism de la centru de securitate interna si cibernetica.

"Inca nu ne-am dat seama cum sa ajungem la un individ aflat pe calea radicalizarii. Jesse a fost in acea lume si a iesit din ea", a declarat Hughes.

Directorul adjunct spune ca a discutat despre Morton cu cei de la FBI, cu liderii din securitate si cu anchetatorii ...citeste mai departe despre "Povestea unui fost islamist care recruta pentru al Qaida, proaspat angajat al unei universitati prestigioase din SUA" pe Ziare.com

#extremist al Qaida universitate SUA, #universitate SUA angajat islamist , #Stiri International