Premiera diplomatica: Guvernul taiwanez si chinez, la primul contact oficial de dupa 1949

Duminica, 09 Februarie 2014, ora 12:00
1022 citiri
Premiera diplomatica: Guvernul taiwanez si chinez, la primul contact oficial de dupa 1949
Foto: wantchinatimes.com

Un inalt responsabil taiwanez se va deplasa saptamana viitoare in China pentru intrevederi istorice care vor marca primul contact oficial intre conducerile celor doua teritorii de la incheierea razboiului civil in 1949, transmite AFP.

Wang Yu-chi (foto), presedintele Consiliului pentru afaceri continentale care stabileste politica Taiwanului privind China, este asteptat marti, 11 februarie, la Nanjing, unde se va intalni cu omologul sau Zhang Zhijun, seful Biroului chinez pentru afaceri taiwaneze. Discutiile ar urma sa se desfasoare pana la 14 februarie.

Intrevederea este rezultatul eforturilor depuse de cativa ani de cele doua parti pentru a-si pansa ranile razboiului civil soldat, in 1949, cu aparitia "Republicii Chineze" (denumirea oficiala a Taiwanului) si a "Republicii Populare Chineze", mentioneaza AFP. In acel an, doua milioane de chinezi fideli liderului nationalist Chiang Kai-shek, invins de trupele lui Mao, s-au refugiat pe insula Taiwan, iar de atunci, Beijingul si ...citeste mai departe despre "Premiera diplomatica: Guvernul taiwanez si chinez, la primul contact oficial de dupa 1949" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#relatii China Taiwan, #reluare relatii China Taiwan, #China Taiwan primul contact oficial , #Stiri International