Premiera in SUA: Statul Washington legalizeaza compostul uman. Legea intra in vigoare la anul

Miercuri, 22 Mai 2019, ora 22:55
749 citiri
Premiera in SUA: Statul Washington legalizeaza compostul uman. Legea intra in vigoare la anul
Foto: captura Facebook / WDAM TV

Statul Washington, situat in nord-estul Statelor Unite, a devenit primul stat american care a legalizat transformarea ramasitelor umane in compost, in vederea hranirii solului, relateaza Reuters.

Legea a fost promulgara marti de catre guvernatorul statului Jay Inslee, un candidat la investitura democrata in vederea alegerilor prezidentiale din 2020, care isi concentreaza campania asupra protectiei mediului si luptei impotriva modificarilor climatice. Legea urmeaza sa intre in vigoare in mai 2020.

Aceasta practica - a unei "reduceri organice naturale" - este o alternativa a ingroparii sau incinerarii, afirma Katrina Spade (foto), fondatoarea Recompose, o societate cu sediul la Seattle care se pregateste sa o comercializeze.

Ea raspunde problemei spatiului disponibil in vederea inhumarilor clasice, in contextul unei reduceri a terenurilor. Iar ea permite evitarea emisiilor de gaze cu efect de sera si consumului de energie prin incinerare.

Procesul adapteaza, la nivelul corpului uman, metode folosite de mult timp de catre fermieri in privinta carcaselor de cai si alte animale.

Corpurile urmeaza sa fie acoperite cu bucati de lemn si depuse intr-un container hexagonal, care sa faciliteze procesul de descompunere naturala, prin crearea unui mediu favorabil actiunii microbilor si bacteriilor. Dupa 30 de zile, familiile defunctilor urmeaza sa recupereze 0,65 metri cubi de pamant fertil.

Acest proces face parte dintr-o schimbare rapida a mentalitatii cu privire la corpul defunctilor.

Potrivit unui studiu comandat in 2018 de Asociatia nationala a antreprenorilor in pompe funebre, un american din doi se declara interesat de o gestionare compatibila ecologic a corpului sau dupa moartea sa.

...citeste mai departe despre "Premiera in SUA: Statul Washington legalizeaza compostul uman. Legea intra in vigoare la anul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Washington legalizeaza compostul uman, #SUA premiera compost uman lege , #Stiri International