Premierul bulgar: La noi, un kilometru de autostrada costa de cateva ori mai putin decat in Romania

Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 12:40
1277 citiri
Premierul bulgar: La noi, un kilometru de autostrada costa de cateva ori mai putin decat in Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul interimar bulgar, Boiko Borisov, a declarat ca in Bulgaria costul unei autostrazi este de cateva ori mai mic decat in Romania, in conditii de lucru similare, iar la fel se intampla si in cazul metroului din Sofia fata de cel din Bucuresti.

Potrivit agentiei BTA, el a facut aceasta apreciere intr-o declaratie data presei, in care mai intai a reactionat unei recente afirmatii a presedintei Partidului Socialist bulgar, Kornelia Ninova. Aceasta din urma a spus ca "reabilitarea termica a cladirilor rezidentiale va continua si nu se va mai fura in lucrarile de constructii in Bulgaria".

In replica, premierul conservator Boiko Borisov a spus ca la primavara, cand va avea mai mult timp liber, o va chema pe Kornelia Ninova sa-i renoveze casa.

Premierul bulgar a cerut apoi presei sa verifice care este costul unui kilometru de autostrada in Bulgaria si Romania.

"Eu cred ca in Bulgaria costul este de cateva ori mai mic, celelalte conditii - solul si materialele - fiind similare", a afirmat Borisov, citat de agentia BTA, care mentioneaza de asemenea ca premierul bulgar a sustinut ca acelasi lucru este valabil si in cazul lucrarilor de constructie la metroul din Sofia fata de cel din Bucuresti.

Borisov a demisionat impreuna cu intregul guvern dupa ce candidata pe care a sustinut-o la alegerile prezidentiale din 13 noiembrie, conservatoarea Tetka Taceva, a pierdut scrutinul in favoarea candidatului sustinut de Partidul Socialist, Rumen Radev, acesta din urma fiind investit oficial tot duminica.

Intrucat partidele politice nu au ajuns la un acord pentru constituirea unui nou guvern, Borisov este in continuare premier interimar, iar noul presedinte a anuntat deja ca va dizolva Parlamentul pentru a fi convocate alegerile anticipate. ...citeste mai departe despre "Premierul bulgar: La noi, un kilometru de autostrada costa de cateva ori mai putin decat in Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret autostrada Bulgaria Romania, #cost metrou Bucuresti Sofia , #Stiri International