Premierul Bulgariei se lauda: Am intrecut Romania in lupta impotriva coruptiei

Luni, 08 Iunie 2015, ora 16:22
1636 citiri
Premierul Bulgariei se lauda: Am intrecut Romania in lupta impotriva coruptiei
Foto: Guvernul Bulgariei

Premierul Bulgariei Boiko Borisov s-a laudat ca tara sa intrece Romania atat in privinta luptei impotriva coruptiei, cat si in absorbtia fondurilor europene, in contextul in care premierul roman Victor Ponta este urmarit penal.

Intr-un interviu acordat luni, Borisov a subliniat ca autoritatea procurorilor este "absolut independenta", citand procese impotriva fostului ministru de Interne Tvetan Tvetanov ca exemplu edificator in acest sens.

El a declarat ca nu este necesar sa se initieze procese "nemotivate" impotriva fostilor premieri Plamen Oresarski si Serghei Stanisev doar pentru ca sa se arate ca asupra procurorilor nu se exercita o influenta externa nedorita, apreciind ca acest lucru ar insemna o "vanatoare de vrajitoare".

Premierul bulgar a insistat ca procurorul-sef este independent si ca nu are nevoie sa aresteze niciun oficial de rang inalt pentru a dovedi acest lucru.

Borisov a argumentat ca cea mai concreta dovada a succesului luptei impotriva coruptiei este ...citeste mai departe despre "Premierul Bulgariei se lauda: Am intrecut Romania in lupta impotriva coruptiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bulgaria coruptie Romania Borisov, #Borisov Bulgaria Romania Ponta , #Stiri International