Premierul Canadei asteapta scuze de la Papa Francisc

Marti, 30 Mai 2017, ora 15:57
1035 citiri
Premierul Canadei asteapta scuze de la Papa Francisc
Foto: Facebook/ Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau i-a cerut Papei Francisc sa ceara scuze pentru rolul avut de Biserica Catolica in sistemul scolar canadian, unde copiii bastinasi au fost abuzati decenii in sir.

Liderul de la Ottawa s-a intalnit, luni, la Vatican, cu Suveranul Pontif, ca parte a calatoriei sale in Italia, pentru summitul G7 care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute in Sicilia, la Taormina.

"I-am spus cat este de important pentru canadieni sa faca un pas catre reconcilierea reala cu bastinasii si am subliniat cum ar putea ajuta, prin transmiterea de scuze", a spus Trudeau, dupa intalnirea cu papa, relateaza BBC.

Acesta a mai spus ca l-a invitat pe papa sa prezinte scuzele in Canada.

Circa 150.000 de copii indigeni din Canada au fost scosi cu forta din familiile lor si trimisi sa traiasca in internate catolice, unde li s-a interzis sa vorbeasca propria limba sau sa-si practice cultura. Practic, au fost inclusi cu forta in societatea canadiana.

Internatele au fost infiintate incepand cu anii 1880, iar ultimul si-a inchis portile in anul 1996.

Comisia de Adevar si Reconciliere a Canadei a cerut ca papa sa-si prezinte scuze, ca parte a procesului de vindecare a supravietuitorilor.

Vaticanul nu a comentat cu privire la cererea lui Trudeau, insa a confirmat discutiile "cordiale" dintre cei doi, pe durata a mai mult de 30 de minute. ...citeste mai departe despre "Premierul Canadei asteapta scuze de la Papa Francisc" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trudeau Papa Francisc scuze Canada, #Papa Francisc copii bastinasi Canada, #copii bastinasi internat Canada , #Stiri International