Premierul francez vrea interzicerea valului islamic in universitati

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 13:51
877 citiri
Premierul francez vrea interzicerea valului islamic in universitati
Foto: Arhiva Facebook/ Manuel Valls

Premierul francez Manuel Valls a generat o noua controversa dupa ce a declarat ca valul islamic ar trebui interzis in universitati si ca majoritatea concetatenilor sai se indoiesc ca religia musulmana este compatibila cu valorile republicii franceze.

Prim-ministrul socialist a fost intrebat intr-un interviu acordat cotidianului Liberation daca valul ar trebui interzis prin lege in universitati si a raspuns ca acest lucru "ar trebui facut", dar este dificil din cauza prevederilor constitutionale, informeaza The Guardian.

Colegii sai de cabinet l-au contrazis insa. Ministrul pentru Invatamant Superior, Thierry Mandon, a aratat ca, din moment ce valul nu este interzis in societatea franceza, iar studentii sunt adulti, acestia au tot dreptul sa il poarte.

Ministrul Educatiei, Najat Vallaud-Belkacem, a subliniat ca studentii au "libertate de constiinta si libertate religioasa" si ca universitatile franceze primesc o multime de studenti straini a caror cultura poate presupune ...citeste mai departe despre "Premierul francez vrea interzicerea valului islamic in universitati" pe Ziare.com

#Franta valul islamic, #valul islamic , #Stiri International