Premierul Indiei spune ca tara sa poate invinge in lupta orice adversar, cu referire la China si Pakistan

Marti, 15 August 2017, ora 12:25
1149 citiri
Premierul Indiei spune ca tara sa poate invinge in lupta orice adversar, cu referire la China si Pakistan
Foto: Twitter/Narendra Modi

India este suficient de puternica pentru a-si apara granitele de orice amenintare, a declarat premierul Narendra Modi in cadrul unui discurs sustinut cu ocazia Zilei Independentei, in contextul tensiunilor cu China si Pakistan.

"Securitatea este principala noastra prioritate. Pe mare, la granite, (in mediul) cibernetic sau in spatiu - in toate sferele, India este capabila si suntem suficient de puternici pentru a-i birui pe cei care incearca sa actioneze impotriva tarii noastre", a spus Modi, marti, in New Delhi, transmite Associated Press.

Declaratiile au fost facute pe fondul disputei dintre India si China cu privire la un platou strategic himalayan situat la vest de Bhutan. Conflictul a fost declansat pe 16 iunie, cand soldatii chinezi au inceput sa construiasca un drum pe un teritoriu disputat cu Bhutanul, un aliat apropiat al Indiei.

Totodata, India este implicata intr-un conflict in regiunea himalayana Casmir, unde isi disputa suveranitatea cu Pakistanul inca de la separarea din 1947.

India a lansat in septembrie anul trecut "atacuri chirurgicale" in Pakistan, dupa ce insurgentii pakistanezi ar fi atacat o baza militara amplasata pe granita indiana cu Casmirul.

"Cand atacurile chirurgicale au fost executate, lumea a aflat despre puterea Indiei", a mai spus Modi marti.

C.S. ...citeste mai departe despre "Premierul Indiei spune ca tara sa poate invinge in lupta orice adversar, cu referire la China si Pakistan" pe Ziare.com

#India amenintari extene, #India China, #India Pakistan , #Stiri International