Premierul italian da lectii Europei: E ca orchestra de pe Titanic. Sa se apropie de Rusia

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 12:01
1174 citiri
Premierul italian da lectii Europei: E ca orchestra de pe Titanic. Sa se apropie de Rusia
Foto: Facebook/Matteo Renzi

Premierul italian Matteo Renzi este de parere ca Europa este ca orchestra care canta pe Titanic in timpul scufundarii vasului, situatie din care se poate iesi printr-o abordare "a l'italienne".

Intr-un interviu acordat Bloomberg din resedinta sa din Roma, Renzi a adoptat o atitudine de invingator si a recomandat europenilor sa urmeze exemplul Italiei in toate crizele care zguduie Uniunea Europeana.

Renzi i-a atacat pe unii lideri europeni pentru lipsa de strategie in privinta abordarii diferitelor crize. Cu toate ca sunt voci care spun ca nici abordarea sa nu este perfecta, Renzi le-a recomandat liderilor europeni sa urmeze exemplul Italiei.

Premierul italian, Matteo Renzi, in razboi deschis cu Germania si Comisia Europeana

"UE este ca orchestra care interpreteaza in timp ce Titanicul se scufunda. Astazi am facut reforme si suntem in pozitia de a le spune partenerilor din UE: prieteni, putem schimba aceasta abordare gresita birocratica", a afirmat acesta.

Renzi a aratat ...citeste mai departe despre "Premierul italian da lectii Europei: E ca orchestra de pe Titanic. Sa se apropie de Rusia" pe Ziare.com

#Renzi UE criza imigranti, #Renzi criza UE, #Renzi UE Titanic , #Stiri International