Netanyahu sustine la Paris recunoasterea Ierusalimului drept capitala a Israelului: Puteti citi despre acesta in Biblie

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 11:42
998 citiri
Netanyahu sustine la Paris recunoasterea Ierusalimului drept capitala a Israelului: Puteti citi despre acesta in Biblie
Foto: Arhiva Facebook/Benjamin Netanyahu

Premierul Benjamin Netanyahu prezinta luni la Paris in cadrul intalnirii Ministrilor de Externe ai UE pozitia tarii sale privind recunoasterea Ierusalimului drept capitala a statului Israel. In ajun, Netanyahu se intalnise cu presedintele Frantei Emmanuel Macron si discutase pe aceeasi tema.

Decizia presedintelui american Donald Trump privind mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim a provocat proteste atat in regiune cat si in Europa.

Netanyahu a declarat ca palestinienii trebuie sa accepte faptul ca Ierusalimul este capitala Israelului. In opinia sa, aceasta ar fi singura cale de a obtine rezultate in cadrul negocierilor pentru pace. In plus, "eforturile de a refuza legatura milenara a poporului evreu cu Ierusalimul sunt absurde", a apreciat omul de stat.

"Puteti citi despre acesta intr-o carte foarte frumoasa - se numeste Biblia. O puteti regasi in istoria comunitatilor evreiesti din intreaga diaspora... Unde altundeva este capitala Israelului, daca nu in Ierusalim? Cu cat palestinienii se vor confrunta mai repede cu aceasta realitate, cu atat mai repede ne vom indrepta spre pace", a precizat premierul israelian.

Presedintele Frantei Emmanuel Macron il incurajase duminica pe Netanyahu sa faca "gesturi curajoase fata de palestinieni, pentru a iesi din impasul actual". Macron declarase in prealabil ca nu sustine decizia presedintelui Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului.

De asemenea, Macron a anuntat ca Statele Unite si-au exprimat intentia de a media conflictul dintre israelieni si palestinieni.

"Sa vedem in saptamanile si lunile urmatoare ceea ce propun. Ei (n.a. - SUA) doresc sa joace rolul de mediator si este de datoria partilor sa anunte daca accepta sau nu acest lucru. Situatia este deja suficient de complicata, fara a fi agravata de influentele externe. Cand o initiativa este anuntata, nu trebuie sa le multiplicam, intrucat prea multe initiative pot fi contraproductive", a spus Macron.

Razboi al declaratiilor intre liderul israelian si cel turc

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis ca nu va abandona Ierusalimul in mainile unui stat care "ucide copii" si a avertizat ca ar putea intrerupe legaturile diplomatice cu Israelul.

Seful guvernului de la Tel Aviv a considerat ca declaratiile lui Erdogan reprezinta un atac la adresa israelienilor.

"Nu sunt obisnuit sa primesc prelegeri despre moralitate de la un lider care bombardeaza sate kurde in Turcia sa natala, care intemnit ...citeste mai departe despre "Netanyahu sustine la Paris recunoasterea Ierusalimului drept capitala a Israelului: Puteti citi despre acesta in Biblie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Benjamin Netanyahu premier Israel, #recunoastere capitala Israel Ierusalim, #Benjamin Netanyahu Emanuel Macron , #Stiri International